× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

TIMEOUTSK ŠPECIÁL - HK Dukla Ingema Michalovce


19.11.2019

Sériu nášho minišpeciálu sme odštartovali prvým dielom, v ktorom sme sa venovali Kamzíkom z Popradu. Vzhľadom k pomerne veľkému úspechu, pokračujeme druhým dielom a ostávame na východe Slovenska! Tentoraz sme oslovili trojicu hráčov nováčika z Michaloviec a odpovede boli opäť zábavné a výstižné. Sme radi, že táto séria baví nielen vás, ale aj nás.

 

Aby sme v krátkosti vysvetlili, o čo ide. Z každého tipsportligového klubu si vyberieme trojicu hráčov, ktorá od nás následne dostane päť jednoduchých otázok alebo takzvaných doplňovačiek. Tieto otázky nie sú až tak typické, práve naopak! Ich úlohou je pobaviť a v konečnom dôsledku zistiť o danom hokejistovi niečo viac.

 

Fínsky bek Konsta Meiskämmen sa pridal k Michalovciam pred začiatkom aktuálneho ročníka, keď po úspešnej minulej sezóne strávenej v druhej najvyššej fínskej súťaži – Mestis, posilnil nováčika Tipsport ligy. Pre michalovské Líšky je platný rovnako, ako u svojho predchádzajúceho zamestnávateľa. Svojou tvrdou hrou a defenzívnymi zručnosťami znepríjemňuje súperovým útočníkom život, a aj preto je momentálne najviac vylučovaným hráčom súťaže. Svojou kvalitnou defenzívnou činnosťou a ochotou zastať sa spoluhráčov už potrápil nejedného protihráča.

Ak by som nehral hokej, bol by som…

Rád by som bol pilotom lietadla.

Keby som si mohol vybrať akúkoľvek superschopnosť, bolo by to...

To, že by som sa dokázal teleportovať kamkoľvek chcem.

Mojou obľubenou hokejovou spomienkou je...

Minulý rok, kedy sme vo Fínsku vyhrali titul v Mestis. Taktiež môj prvý zápas v Liige.

Chlapi v kabíne mi dali prezývku..., no bol by som rád, ak by ma volali...

Aktuálne tu nemám žiadnu prezývku. Vo Fínsku ma normálne každý volá "Mesi", avšak teraz je v kabíne Mesároš, ktorého takto prezývajú. Takže každý ma volá proste Konsta.

Ak by ma mal hrať nejaký herec vo filme o mojom živote, bol by to…

Keď sa opýtate mňa, poviem Tom Hardy. Ak sa však opýtate kohokoľvek iného, pravdepodobne povedia Jim Carrey.

 

Ďalším legionárom v drese Michaloviec, ktorého sme sa rozhodli osloviť je Mike Dalhuisen. Toho si verejnosť hneď po jeho príchode všimla najmä vďaka jeho hokejovo zaujímavej a nie príliš vídanej národnosti. Rodák z holandského Nijmegenu sa však po hokejovej stránke hneď ukázal a patrí medzi jedného z najlepších obrancov celej súťaže. Dalhuisen je všestranný obranca, dokáže byť skvelým v defenzíve, no zároveň výborne podporuje ofenzívu a zúčastňuje sa na presilových hrách. Miláčik michalovských tribún nám taktiež s radosťou odpovedal.

Ľudia budú prekvapení, keď sa dozvedia, že viem…

Dokážem hovoriť štyrmi jazykmi - holandským, anglickým, nemeckým a ruským.

Zviera, s ktorým sa najviac stotožňujem je...

Lev.

Pred zápasom väčšinou...

Zdriemnem si, počúvam hudbu, ktorú si spájam s príjemnými spomienkami. Predstavujem si sám seba v zápase, skúšam si predstaviť rôzne situácie a výsledky.

Keby som si mohol vybrať akúkoľvek superschopnosť, bolo by to...

Cestovať späť v čase. Cestoval by som späť do obdobia vikingov a zažil, aké to je žiť v tomto období. Rovnako by som sa vrátil do minulosti, aby som sa stretol s predchodcami a milovanými, ktorí už momentálne nie sú medzi nami.

Moja obľúbená kúpa v tomto roku je...

Tento rok som si kúpil svoj prvý dom a som na to veľmi hrdý. Dom sa nachádza v Alicante, v Španielsku.


Aj posledný hráč, ktorého sme oslovili je legionár. Igor Safaraleev je už však v Michalovciach viacmenej usadený a nás pri rozhovore veľmi príjemne prekvapil svojou skvelou slovenčinou. V minulej sezóne patril na východe Slovenska medzi veľmi produktívnych hráčov a navyše bol jedným z hlavných strojcov historického úspechu. Sympatickému, vzrastom nízkemu útočníkovi sa darí aj v tejto sezóne a aj to bol jeden z dôvodov, prečo sme sa ho rozhodli osloviť. A neľutujeme! Jeho odpovede stoja za to.

Môj obľúbený šport mimo hokeja je... a som fanúšikom tímu...

Mimo hokeja nemám taký obľúbený šport... Ale možno futbal a Barcelona. Páči sa mi Messi.

Miesto, kde najradšej trávim čas mimo hokejovej sezóny...

Doma alebo na dovolenke. Mám rád cestovanie. Málokde, mimo Ruska som však bol dvakrát. Každý rok sa chcem ísť pozrieť do nového mesta. Najviac sa mi páčilo v Amerike.

Spoluhráč, ktorý vie spraviť najlepší tape je...

Najlepší neviem. Jakub Linet ale stále niečo vymýšľa s hokejkou. (smiech)

Čo je najlepšie na tom, byť hokejistom?

Ťažká otázka. (smiech) V prvom rade ste športovcom a to už nemôže byť zlé. Hráte pre potešenie a tešíte fanúšikov. Ja mám vďaka hokeju veľa kamarátov, poznám chlapcov z mnohých krajín a to je pre mňa asi najlepšie na tom, byť hokejistom. Hokej je pre mňa najlepší šport na celom svete. Ťažký, ale fakt dobrý.

Vec, ktorá ma dokáže najviac naštvať...

Ak spravím niečo zlé a už to nejde zmeniť.

 

PODOBNÉ ČLÁNKY